De Opening

Van bouwmarkt naar Foto atelier en -galerie La Lumière.

Na een lange verbouwing was het eindelijk zover in september 2020.  "Open Huis" in kleine kring door de Covid maatregelen die golden op dat moment.


In 2016, in alle kou en geen verwarming zijn we begonnen met het strippen van een voormalige bouwmarkt in Nuth. Drie volle grote containers werden gevuld en afgevoerd. De ruimte moest omgetoverd worden naar een plaats van inspiratie en kunst. Het maken van beelden, ontmoetingen en delen van kennis. Alles in teken van de fotografie.


Lang heb ik gezochtnaar een naam voor deze plek. "La Lumière" kwam steeds weer naar voren. De melodie in het woord en de hang naar vroeger zitten in dit woord gevangen.


Het is een plek die qua activiteiten in ontwikkeling is, maar er heeft ook al het nodige plaatsgevonden. Nu met de oprichting van een eigen website zal ik regelmatig delen via tekst, foto`s en film. 


Hieronder volgt in een vogelvlucht van hoe het was .

DE TAFELKAMER


Een doorgang van 4 meter breed van het atelier naar de galerie. Onder de betimmering kwam prachtig oud schilderwerk tevoorschijnmaar veel te beschadigd. Kleine stukjes hebben we laten bestaan. 


Nu de ontmoetings-, kennis-, maar ook creatieve ruimte. 

Er staat oa een 3 meter lange tafel waar allerhande activiteiten aan kunnen plaatsvinden.  Een lichtstraat voorziet in meer natuurlijk licht.

DE GALERIE


Twee lagen vloerbedekking waaronder een prachtige authentieke terrazzo vloer tevoorschijn kwam. Vol met lijm resten. Een hels karwei om schoon te maken, maar gelukt. De lichte beschadigingen laten we. 3 Prachtige deuren kwamen achter de betimmeringen tevoorschijn.


Kozijnen weer in een passende stijl gebracht en een mooie entree deur geplaatst. 

HET FOTO-ATELIER


Toen :  Een donkere ruimte van ongeveer 8 bij 8 meter en tot max 4 meter hoog. Verborgen ramen, palen in de weg en een heel erg verlaagd plafond.


Nu met grote ramen om met natuurlijk licht te kunnen fotograferen. Hier ben ik begonnen, 3,5 jaar geleden. Intussen uitgegroeid tot een ruimte waar ook met flitslicht gefotografeerd wordt. Er hebben al vele shoots plaatsgevonden. 


DE GRIME RUIMTE


Een klein donker kantoor met twee verlaagde plafonds en drie lagen vloerbedekking op een, bleek na verwijdering, prachtig authentieke houten vloer die nog wel een mooi kleurtje had


Nu een Frans boudoir-achtige ruimte met attributen en kleding, een spiegel met theater verlichting en een toilet en douche ruimte. 

Ben je benieuwd hoe alles er nu uitziet?  Loop maar met me mee door op de onderstaande afbeelding te klikken.

Veel plezier .